top of page

Een positieve ingesteldheid, wat houdt dat in?


In de vorige blog hebben we het gehad over compassie. Ik heb je kennis laten maken met Krista Tippet, een wetenschapper die een nieuwe invulling aan het woord heeft weten te geven.

Ik heb je ook kennis laten maken met de bevlogen Julia, die compassie ziet als een bruikbare middel en een betoog houdt over de voordelen van compassie voor de hulpverlener .

Vandaag wil ik het met jullie hebben over een positieve ingesteldheid.

think positive II.jpg

Een positieve ingesteldheid betekent niet, zoals sommigen denken, dat je de wereld onrealistisch vanuit een roze bril bekijkt, of dat je, als een struisvogel, je hoofd in het zand steekt om de gedragsproblemen en moeilijkheden op je pad niet te hoeven zien.

4 Helpende gedachten bij het omgaan met de agressieve zorgvrager

Hoe wij naar de zorgvrager kijken bepaalt voor een groot deel hoe de situatie gaat aflopen, dus... wil je rust en veiligheid op je afdeling, zet dan een ander bril op! grote kans dat het je helpt de kalmte te bewaren en goede zorg te verlenen.

De Playstation casus

Een mooi voorbeeld van een positieve ingesteldheid kreeg ik, toen ik laatst aan het werk was ergens in Amsterdam. Ik was aan het werk als begeleider op een behandelintensieve unit toen twee jongens iets deden wat eigenlijk niet mocht...

Zin in een vitality boost? doe dan de 5,3,1 oefening en zie wat een positieve ingesteldheid voor je kan doen!

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page