top of page

 

Welkom

Wij zijn een team van specialisten in de complexe zorg met als trajectleider Roger Vogelezang, de crisisspecialist.

De crisisspecialist kent vele rollen....case manager, agressie coach, crisismanager, specialistische ambulante begeleider.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

al die rollen pasten hem op het lijf. Hoe dat komt....simpel,

check hieronder!

 

2011

Bureau 'De crisisspecialist' heb ik, Roger Vogelezang (Hbo Culturele en Maatschappelijke Vorming, Haagsche Hogeschool, 1995), in 2011 opgericht met het oorspronkelijke doel te werken aan vastgelopen cliënten in de complexe zorg, ik heb het hier over mensen, vaak met een verstandelijke beperking en de nodige psychiatrische problematiek, die op een of andere reden stil zijn komen te staan in hun ontwikkeling en waarbij sprake is van een (dreigende) crisis. Het merendeel van deze cliënten verblijven binnen de muren van instellingsterreinen in de zorg en hulpverlening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na vele jaren als interim agressiecoach, sociotherapeut en psychiatrisch begeleider voor specialistische bureau's te hebben gewerkt besloot ik in 2011 de grote stap te wagen en voor mijzelf te beginnen onder de naam van 'De crisisspecialist', want dat is waar ik heel goed in ben, mensen die in crisis verkeren helpen om uit hun vastgelopen situatie te komen. 

 

Afgelopen jaren heb ik veel kunnen bereiken in de complexe zorg (ik was de eerste extern die gevraagd werd door de Van der Hoeven Kliniek (TBS) in Utrecht om ondersteuning te bieden aan hun extra beveiligde crisisafdeling, een hele eer).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van jongeren tot volwassenen en van Goes tot Zwolle, van cliënten met een niet aangeboren hersenletsel in verpleeghuizen tot aan dove kinderen met ernstige gedragsproblemen. Steeds weer wist ik (al dan niet bijgestaan door een team van ervaren collega's) de vinger op de zere plek te leggen, steeds weer wist ik nieuw leven te brengen in de ontwikkeling van mensen, daar waar men dacht dat alles al geprobeerd was, daar waar men dacht dat het om uitzichtloze situaties ging.

 

Het geheim van mijn succes? zelf denk ik dat het ligt aan een combinatie van empatisch luisteren, doortastendheid, een positieve levenshouding en de wil om iemand echt te helpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 2014 ben ik mij buiten de instellingsmuren gaan richten, want ook hier standen mensen, denk aan ouders die moeite hebben met hun opstandige kinderen/teeners, verzorgers/curators/mentoren die te maken hebben met een vastgelopen situatie rondom een zorgmijdend zorgvrager. Mijn doelgroep verbreedt zich.

 

In 2015, ben ik een team gaan opbouwen om zodoende ook bij grotere opdrachten continuiteit te kunnen bieden.

Mijn team bestaat uit zeer gedreven en ervaren zorgprofessionals met ieder hun eigen expertise en skills.

Zodoende is De crisisspecialist bezig zich uit te breiden, ons werkgebied is de randstad, maar wie weet hoe ver wij gaan groeien!

 

bottom of page