top of page

'Geef kinderen de ruimte....om zichzelf te mogen zijn!'


Een jongen die we begeleiden kreeg de opdracht om de pick up letters op de bedrijfsauto te plakken waardoor onze slogan zichtbaar wordt voor de buitenwereld.

En dit is het geworden, enigszins scheef want perfectie past hem niet. En toch zoeken wij al te vaak perfectie op ten koste van al het goed dat deze jongens laten zien. 'Hoe is het geworden?' vroeg de begeleider die samen met het jongen aan de slag was gegaan? Een deel van mij riep dat het niet perfect was maar dat stemmetje heb ik laten liggen. Ik heb geluisterd naar een andere stem binnen mijzelf dat aangaf dat het mooi is dat iedereen er mag zijn ondanks zijn...of juist dankzij hun imperfecties! 'Fantastisch' riep ik terug en ik meende het want het mooi als je kan zien wie iemand werkelijk is in plaatst van te hunkeren naar een beeld dat afbreuk doet aan de werkelijkheid. Leg de lat niet hoog en wees vaker blij met de inzet wat iemand toont dan met het resultaat wat jij voor ogen heb. Pas dan schep je een klimaat waarin jongens kunnen leren en leren zullen ze zeker doen als je ze benadert vanuit respect voor wie ze werkelijk zijn. 'Geef kinderen de ruimte....om zichzelf te mogen zijn!' #bureau_Think_Positive #leren #jeugdzorg #ambulante_begeleiding 


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page