top of page

Mijn wortels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn drive

Mijn zus is geboren met de navelstreng die strak om haar nek zat en deze gebeurtenis heeft haar leven voor een groot deel bepaald. Licht verstandelijk beperkt heet dat in de volksmond, en beperkt is zij zeker niet. Door met haar op te groeien heb ik veel geleerd.....

 

Lees meer

 

 

Achtergrond

Na mijn opleiding en een wereldreis van twee en een half jaar, ben ik mij gaan nestelen in de aandachtsbuurten van Den Haag (schilderswijk, moerwijk, laak). Hier heb ik zeven jaar als docent en trainer gewerkt in het speciale onderwijs en op een project voor leerlingen met ernstige gedragsproblemen. Deze tijd heeft mij gevormd, want de lessen uit de straat hebben mij gegrond en hebben mijn richting bepaald. Hierna heb ik de rode draad van 'gedragsproblemen' gevolgd en heb door heel het land gewerkt op allerlei groepen waar moeilijk interpreteerbaar gedrag en agressiviteit de boventoon voeren. Van KIB afdelingen van de GGZ tot aan crisisafdelingen van TBS klinieken. Het menselijk gedrag heeft mij altijd ontzettend geboeid, vooral het ongepaste gedrag, en om dit te kunnen doorgronden en begrijpen ben ik de diepte in gegaan.

Steeds vaker kreeg ik zeer interessante en uitdagende opdrachten rondom vastgelopen personen: van 1 op 1 diensten als crisisbegeleider tot aan het implementeren van nieuwe methodieken bij gestrande doelgroepen.

Na jaren voor specialistische detacheringsburo's te hebben gewerkt (o.a. Inzetbaar en Astare) ben ik in 2011 voor mijzelf gaan werken. 

 

Over mij

Een crisisspecialist/emocoach word je niet zomaar, en ook al beschik ik over een gedegen Hbo opleiding in de agogie kan ik je verzekeren dat er geen opleiding bestaat om te leren omgaan met escalaties, crisissituaties en vastgelopen personen. Ik ben een crisisspecialist geworden door het pad te nemen, de weg te volgen dwars door allerlei obstakels, door mijzelf tegen te komen. Alle opgedane ervaringen hebben mij gevormd, hebben van mij een expert gemaakt in het omgaan met de complexe zorg en het omgaan met (overweldigende) emoties.

Iedereen die ik op dit pad ben tegengekomen, zowel cliënten als medecollega's, ben ik ontzettend dankbaar en ik hoop nog vele jaren dienstbaar te kunnen zijn in de zorg voor de kwetsbaren onder ons, de vastgelopen personen en hun teams.

 

op dit moment richt ik mijn pijlen ook buiten de zorg: als emocoach leer ik mensen hun emoties te zien als een kracht waarmee je het beste uit jezelf haalt, waarmee je succesvol kan zijn, zowel in je prive- als in je maatschappelijke leven; als crisiscoach help ik mensen om hun crisis bovenop te komen.

De oprichter aan het woord

bottom of page