top of page

1 op 1 Sport & Outdoor activiteiten

Sport leent zich bij uitstek voor het aanleren van vele vaardigheden. Wij gebruiken sport bij de jeugd, om ze te leren omgaan met frustratie, om ze sociale vaardigheden aan te leren.

Wat doet de jongere bij tegenslag? ga hij bij de pakken neerzitten? haalt hij zichzelf naar beneden of gebruikt hij de situatie om zijn veerkracht te versterken?

Als onderdeel van onze ambulante begeleiding bieden wij sport en outdoor activiteiten.

Samen met ouders/plaatsende instantie stellen wij een plan van aanpak, hierin staat beknopt geschreven waar we de aankomende maanden aan gaan werken, aan welke doelen er gewerkt gaat worden. Dat is bij iedere jongere anders.

Hierna gaan we met de jongere op zoek naar een (sportieve) uitdaging die bij hem/haar past. Door middel van deze uitdaging tillen wij de jongere naar een hoger plan, stap voor stap, beetje bij beetje, iedereen op zijn eigen niveau.

Het is geweldig om te zien hoe snel het zelfvertrouwen van deze kinderen groeit op het moment dat ze hun eigen kracht ontdekken!

Naast sport is het aangaan van Outdoor activiteiten ook een manier om je grenzen te verleggen en jezelf te leren kennen. Samen op avontuur op het strand of in de bossen, er is van alles te beleven, er gaat een wereld voor ze open.

 

Er gaat een wereld voor ze open, we geven de kinderen de ruimte!

Jezelf overwinnen
Jezelf overwinnen
bottom of page