top of page

Psychosociale begeleiding

 

“Je zit thuis, maar je vindt het lastig en moeilijk. Je voelt je niet prettig. Je hebt gevoelens van boosheid, verdriet of andere.. meer onbestemde gevoelens. Je vindt het lastig om je weer blij te voelen, om voldoening te halen uit de meest simpele dingen van het leven. Je weet niet goed wat je kunt doen om dit te keren, je weet niet waar deze gevoelens vandaan komen en als het wel weet weet je niet hoe je van deze gevoelens af kan komen. Je zit soms vol in je hoofd. Je voelt je onzeker en je weet niet goed hoe je contact kan maken met anderen. Het kan zijn dat je vaak stil bent of juist ruzies hebt. Dit is niet fijn."  

 

Herkenbaar?

 

In de individuele psychosociale begeleidingsmomenten is er ruimte voor het samen aanpakken van deze onbestemde gevoelens.

Er zijn 1 op 1 gesprekken waarin er gekeken wordt naar welke gevoelens en gedachten er zijn. Er zijn momenten waarin de coach met jou spelenderwijs je opdrachten geeft. Zo komt hij erachter wat je krachten zijn, zodat jij die kan gaan gebruiken en je sterker gaat voelen. Via verschillende methodieken wordt er oplossingsgericht gewerkt. Het kan al heel helpend zijn om met een neutraal persoon te praten en samen te kijken hoe je met je gevoelens en gedachten om kan gaan.

 

De psychosociaal begeleider leeft zich in je situatie  door goed naar je verhaal met alle gevoelens en de daarbij behorende emoties te luisteren, hij helpt je om het overzicht over je situatie op te bouwen en hij helpt je om je eigen krachten aan te spreken. Door deze vorm van begeleiding ben jij hierna zelf weer in staat om handelend op te treden en de problemen verder op te lossen.

 

 

Enkele referensies

Hannie de Bie (ILO psycholoog, Ontwikkeling & Leren)

 

Ik heb gezien hoe hij omging met zeer dreigende situaties en agressie. Hij kan adequaat en op het juiste moment inspelen op dergelijke situaties.

Jeroen Duijvestein(manager bij G. Fisher)
 

Roger ken ik als open-minded en oprecht geïnteresseerd in mensen. Hij heeft een sterk ontwikkeld gevoel voor empathie maar durft ook duidelijk te zeggen waar het op staat.

Hans Nouwen (Zorgzame begeleiding)

 

Hij is erg betrokken bij de mensen waar hij voor werkt. Is rustig en consequent, doortastend, duidelijk en heeft het vermogen de regie te hebben zonder de baas te zijn. Hij leest de mens en de situatie goed waardoor hij reageert voor het escaleert.

Sandra Crone (eerst verantwoordelijke De Seisoenen)

 

Ik heb Roger leren kennen als een rustige persoon, die  veel werkervaring heeft in crisissituaties en op een rustige, maar duidelijke manier de aansluiting vindt bij de cliënt. Door middel van observatie , feedback en actief meedenken en coaching van onze begeleiders heeft Roger een duidelijke bijdrage geleverd bij het helpen oplossen van de toen ontstane crisissituatie.

bottom of page