

Bureau Think Positive
Specialistische ambulante begeleiding
-
Specialistische ambulante begeleiding
-
Trainingen op het gebied van motiveren bij moeilijk gedrag
-
Trajecten voor 'thuiszitters' (terug naar school)
-
Sociaal emotionele vaardigheden voor kinderen met ASS en HSP
-
Ouderbegeleiding en coaching
-
Logeerweekenden

Psychosociale begeleiding
“Je zit thuis, maar je vindt het lastig en moeilijk. Je voelt je niet prettig. Je hebt gevoelens van boosheid, verdriet of andere.. meer onbestemde gevoelens. Je vindt het lastig om je weer blij te voelen, om voldoening te halen uit de meest simpele dingen van het leven. Je weet niet goed wat je kunt doen om dit te keren, je weet niet waar deze gevoelens vandaan komen en als het wel weet weet je niet hoe je van deze gevoelens af kan komen. Je zit soms vol in je hoofd. Je voelt je onzeker en je weet niet goed hoe je contact kan maken met anderen. Het kan zijn dat je vaak stil bent of juist ruzies hebt. Dit is niet fijn."
Herkenbaar?
In de individuele psychosociale begeleidingsmomenten is er ruimte voor het samen aanpakken van deze onbestemde gevoelens.
Er zijn 1 op 1 gesprekken waarin er gekeken wordt naar welke gevoelens en gedachten er zijn. Er zijn momenten waarin de coach met jou spelenderwijs je opdrachten geeft. Zo komt hij erachter wat je krachten zijn, zodat jij die kan gaan gebruiken en je sterker gaat voelen. Via verschillende methodieken wordt er oplossingsgericht gewerkt. Het kan al heel helpend zijn om met een neutraal persoon te praten en samen te kijken hoe je met je gevoelens en gedachten om kan gaan.
De psychosociaal begeleider leeft zich in je situatie door goed naar je verhaal met alle gevoelens en de daarbij behorende emoties te luisteren, hij helpt je om het overzicht over je situatie op te bouwen en hij helpt je om je eigen krachten aan te spreken. Door deze vorm van begeleiding ben jij hierna zelf weer in staat om handelend op te treden en de problemen verder op te lossen.



Enkele referensies


