top of page

Sta stil bij overprikkeling bij mensen met ASS


Stel je voor dat de wereld om je heen te onvoorspelbaar is omdat je uit jezelf geen verschil kan maken tussen wat belangrijk is om rekening mee te houden en wat irrelevant is. Wat als je hierdoor alle sensorische informatie als relevant beschouwt? Wat als deze situatie je een volle hoofd bezorgd? Wat als deze overprikkeling je overkomt omdat je niet snel genoeg bent om de overvloed aan informatie te vermijden? Wat als de mensen om je heen jouw vermijdend gedrag niet zien voor wat het is: zelfbeschermend gedrag? Zou je je onbegrepen voelen? Wat als je dan besluit om de wereld de rug te keren en dit door anderen gezien wordt als een angst waar je uit geholpen moet worden? Welkom in de wereld van ASS. 


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page