top of page

Wil je overleven? accepteer en adapteer


Mooi aan de natuur is dat de mens op twee verschillende manieren op onverwachte situates kan reageren. Men kan veranderingen accepteren, zich daar op aanpassen en verder gaan of....men kiest om dat niet te doen met alle gevolgen van dien. Rationeel gezien is het verstandig om het eerste te doen, want dan kun je verder. Aanpassen dus, net als wij als dierlijke ras al miljoenen jaren al doen. Maar de mens is niet zo rationeel als men denkt, sterker nog...wij laten ons meer beinvloeden door onze emoties dan door ons verstand, veel meer. De laatste jaren zijn er tallozen boeken over het belang van emotionele intelligente uitgekomen, niet voor niets, in deze verandertijden kun je het beste je hoofd koel houden en je niet al teveel laten meeslepen door je eomties. Sterker nog: je kunt je emoties leren kennen, herkennen, erop anticiperen en daarmee je voordeel doen. Ik zou zeggen: doe dat, ga eens een keer duiken in het werk van bijvoorbeeld paul Gilbert of Dale Carnegie of Daniel Goleman, je zult zien dat het leren omgaan met je eigen emotes en die van anderen je veel succes zal brengen in je prive en zakelijk leven.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page