top of page

Presteren onder druk: technieken (deel I)


Verwacht het onverwachte:

Iedere keer dat ik aan een nieuwe klus begin is het even spannend want je weet nooit wat je kan verwachten en het wordt van je verwacht dat je presteert. Het helpt mij, voor ik aan de nieuwe klus begin, om geen beelden te hebben van wat mij te wachten staat, ik zeg dan tegen mijzelf: 'accepteer de situatie zoals het is en niet anders dan hoe het zich aandient, onvoorwaardelijk. Het lijkt paradoxaal want hoe kun je voorbereid zijn op het onverwachte? en toch...iedere keer merk ik dat ik gegrond het onverwachte tegemoet treed, juist omdat ik niets verwachtte, juist omdat mijn geest geen voorbedachte beelden huist waardoor er genoeg ruimte is om het onverwachte te verwelkomen.


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page