top of page

Afstand en nabijheid en de gebeten hond


Over de kunst van het afstemmen op de zorgvrager met een hechtingsproblematiek. Zoek de middenweg tussen afstandelijkheid en genegenheid en ga daar staan waar je het meest impact heb., dat s makkelijker gezegd dan gedaan want het vraagt heel veel sensibiliteit en resposibiliteit om precies daar te gaan staan waar de zorgvrager je nodig heeft, daar waar je op een veilige afstand van hem/haar bent, daar waar je niet als afstandelijk of te genegen wordt ervaren. In mijn werk als begeleider en coach heb ik maar al te vaak in het verleden ervaren dat ik NIET op deze, voor de zorgvrager veilige, plek zat. Helaas merk je pas later dat je ernaast staat met als gevolg wrijving en onrust in de (therapeutische) relatie.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page