top of page

Kijk, hij heeft geblowd!


Een van de grotere valkuilen bij het omgaan met jongeren is het (te) snel conclusies trekken. Voorzichtigheid is geboden als men omgaat met de complexe zorg, voorzichtigheid omdat het gaat om mensen met die zeer kwetsbaar zijn, vandaar dat je er verstandig aan doet om bij twijfel geen oordelen te vellen. Oordelen vellen is sowieso niet zo'n verstandige keuze. Als je vermoedt, om een voorbeleed te noemen, dat je zorgvrager geblowt heeft, en je wilt hem met zijn daad confronteren dan zul je echt eerst moeten nagaan of je conclusie wel op zijn plaatst is. Kritisch observeren en analyseren is dus een eerste vereiste. Daarnaast is van belang om de kritiek zo weer te geven dat de jongere geen gezichtsverlies leidt. Enkel afgaan op dat rode glanzige gloed rondom zijn ogen kan leiden tot een afgang en geloof mij, jongeren zijn erg scherp in het omdraaien van de situatie, voor je het weet zit je verwikkeld in een onhandige sitiatie waarin jij het onderwerp van gesprek bent en niet de jongere.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page