top of page

Mijn drive

 

Mijn drive heb ik van huis uit gekregen.

 

Ik ben de middelste zoon van een Nederlandse pioneer die in zijn jeugdige jaren naar Italië vertrok om daar zijn eigen weg te vinden. Mijn vader begon met een klein stukje land bij het Garda meer om te eindigen als een van de grootste makelaars van Zuid Italië.

Na een aardbeving die een einde maakte aan alles wat hij opgebouwd had, veranderden wij van koers en zo kwam ik op vijftienjarige leeftijd in Nederland waar mijn vader iets geheel anders begon, namelijk: een boekenzaak.

Van mijn vader heb ik geleerd om vol moed nieuwe uitdagingen aan te gaan. Je kunt nog net zo lelijk vallen, sta dan weer op en ga verder! dan komt het allemaal weer goed. Veerkracht heet dat.

En boeken... uren kon ik in de boekenwinkel en bibliotheek spenderen. Mijn interesse in het gedrag van mensen bracht mij tot het lezen van talloze psychologische en sociologische verhandelingen. Het gedrag van mensen interesseerde mij mateloos, nu nog steeds.

 

Mijn moeder was een typische Italiaanse vrouw, een echte mamma, gepassioneerd, wijs, vurig kon ze ontvlammen als iemand aan ons gezin kwam. Die beschermende armen heb ik altijd gevoeld, zelf nu ze er niet meer is. Van haar heb ik geleerd om mij in te zetten voor rechtvaardigheid, met je gezonde nuchtere verstand als sterkste wapen.

 

Mijn broer is net als mijn vader een ondernemer in hart en nieren. Hij was niet goed op school, maar was wel goed in het beoefenen van zijn hobby: windsurfen. Iedereen radde het hem af, wat moet je met windsurfen, daar kun je je geld niet mee verdienen. Mijn broer, koppig als hij is, luisterde enkel en alleen naar zijn eigen hart. Dagenlang was hij op het strand te vinden.

Nu, jaren later, is hij de eigenaar van een van de meest succesvolle kitesurfscholen van Nederland. Van mijn broer heb ik geleerd om door te zetten en je hart te volgen.

 

Mijn zus is geboren met de navelstreng die strak om haar nek zat en deze gebeurtenis heeft haar leven voor een groot deel bepaald. Licht verstandelijk beperkt heet dat in de volksmond, en beperkt is zij zeker niet. Ondanks haar cognitieve achterstand begrijpt mijn zus heel veel, gevoelsmatig. Na een moeilijke jeugd waarbij ze tot wel 200 kilo overgewicht met zich droeg is zij nu op gewicht en net zo vrolijk als altijd.

Van mijn zus heb ik geleerd geen onderscheid te maken tussen mooi of lelijk, tussen dik of dun, tussen slim of dom, iedereen mag er zijn! Van haar heb ik geleerd om op je intuïtie te vertrouwen en om positief te denken, dat vooruitgang altijd mogelijk is, als je maar focus op je mogelijkheden in plaats van je beperkingen.

 

Think Positive! Veerkracht, compassie en een positieve ingesteldheid zijn de uitgangspunten waar ik uit werk. Het zijn geen loze kreten, ik heb ze van mijn familie gekregen, bedankt daarvoor.

 

 

 

bottom of page