top of page

Schetsen van mijn missie in de complexe zorg

 

 Iedereen mag er zijn, ongeacht wat voor problematiek je brengt, of je meewerkt of niet aan de zorg, of je betrouwbaar bent of agressief, je mag er zijn. Ik zal er voor je zijn, ik wijs je niet af, ik accepteer je voor wie je bent, met al je imperfecties, met de vieze geurtjes, je streken, de ongepaste wijze van communiceren, je onredelijkheid. Maar ook met je lach en al het goeds wat je in je hebt, je wensen, je verlangens, je vreugde. Ik lach met je mee!

Ik neem je aan in je totaliteit, omdat je er mag zijn, zoals je bent. Je bent mooi zoals je bent.

 

En hiervandaan, vanuit deze verbinding, ontstaan uit een houding van totale acceptatie, gaan wij kijken naar de toekomst, naar jouw toekomst, op weg naar betere zorg. Ik luister naar je, actief en neem de tijd, ik probeer mij te verplaatsen in je situatie, hoe moeilijk dit ook is. Ik leer jouw taal spreken, hoe moeilijk dit is, op zoek naar de boodschap achter de boodschap. Vanaf een gepaste afstand (of liever gezegd : nabijheid) ondersteun ik je en bied ik je alternatieven en als je wilt ook (gedrag) suggesties. Zodat je tevreden je doel kan bereiken zonder onnodig over mensen heen te lopen.

 

Ik ondersteun je zodat je je veilig voelt, veilig genoeg om verbanden te leggen en je werkelijke wensen uit te spreken. Samen, hand in hand, werken we aan doelen, jouw doelen. Ik laat je zien wat mogelijk is, wat haalbaar is en stap voor stap leer ik je los te laten, omdat je op je benen kan staan. Ik zie je lopen versnellen en weg ben je, autonoom, vrij. Ik neem afscheid, ik zwaai naar je en wens je geluk.

 

Je begeleider en coach

 

 

 

bottom of page