top of page

'On the spot Anwergarden'


On the spot betekent verschillende dingen. Het betekent onder andere 'precies' en het betekent 'ter plaats'

 

Even kijken of ik het kan visualiseren voor u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedenk een plek waar uw doelgroep gebruik van maakt, een plek bijvoorbeeld, waar veel mensen doorheen moeten om tot hun bestemming te komen. Ik denk aan de hal van een groot ziekenhuis.

 

Mijn doelgroep is 'de personen die bij de patiënten op bezoek gaan' (u kunt zelf je doelgroep bepalen, dit is een voorbeeld). De bezoekers komen door de draaideuren de hal in en zien daar een mannetje met een laptop en een beamer (dat ben ik).

 

Dat mannetje zit heel comfortabel in een mooie stoel. Het hele gebeuren komt uitnodigend over. De personen gaan nu langs dat mannetje en kijken nieuwsgierig naar zijn beeldscherm.

 

Wat doet die man daar? de passanten worden uitgenodigd en voor je het weet zie je ze iets typen, daarna gaan zij weer verder.

Meer en meer zie je mensen bij dat mannetje, voor heel kort, iets typen.

 

U zoomt nu terug en daarmee verkrijgt u een groter blik op het geheel. U ziet de hal, het mannetje omringd door bezoekers... iedereen staart naar de muur waar de beamer op gericht is, met bewondering kijkt men naar wat ik noem: 'een levende Answergarden'.

 

Wat al die passanten deden was niets anders dan een antwoord te geven op de volgende vraag: 'wat kunnen wij veranderen aan de ingang van ons ziekenhuis zodat u hier zich nog meer op uw gemak voelt?'

 

Nu zoemt u nog verder uit en ziet een hal met passanten, dezelfde vertrouwde hal... en toch is iets veranderd, in plaats van de gebruikelijke rush heerst er nu rust in de hal. Alsof de tijd even stil is komen te staan praten mensen in een select groepje met elkaar, je ziet ze glimlachen, sommigen wijzen naar boven.

 

U kijkt nu recht voor u uit en ziet op de muur een veld van woorden, het ene woord komt beter naar voren dan het andere maar elk woord is er niet een woord teveel. Samen vormen de woorden een mooi en veranderlijk schouwspel, je kunt je aandacht er niet van af houden, het is bijna betoverend.

 

 

 

'On de spot Answer Garden' kun je gebruiken om een 'on the job survey' te doen maar de mogelijkheden zijn oneindig. Ik denk bijvoorbeeld aan iets kunstzinnigs die het gevoel van welbevinden van je instelling ontzettend kan doen stijgen. Wat dat is? neem contact met ons op en ik leg het u uit!

 

bottom of page